Programma Locaties Partners
CONTOURLIGHT
wandeling met lichtkunst
Op een avondwandeling ontdekken bezoekers en passanten tegelijkertijd de charme van de Mechelse historische binnenstad ťn de visuele kracht van hedendaagse kunstwerken met licht.

Met allerlei soorten van licht, van neon tot LEDs, komen artistieke visioenen tevoorschijn. Ze geven een nieuwe dimensie aan plaatsen waarop de geschiedenis haar stempel heeft gedrukt, straten, pleinen en binnentuinen.

Wie de hele wandeling wil maken, vertrekt best in de binnentuin van het stedelijk museum Hof van Busleyden en stapt via Goswin de Stassartstraat, Kanunnik De Deckerstraat, Schoutetstraat, Groen Watertje, Klapgat, Sint-Romboutskerk (tot 22u), de Grote Markt, Minderbroedersgang en Melaan naar de Haverwerf en de Vismarkt.

De meeste kunstwerken bevinden zich op publieke plaatsen en zijn elke avond te bekijken van schemerdonker tot middernacht.
Enkele binnenruimtes op het parcours zijn altijd toegankelijk voor groepen met gids en iedere vrijdag- , zaterdag- en zondagavond ook voor individuele bezoekers:
1. Hof van Busleyden, 3. Ovamsite, 4. Manufactuur De Wit en 7. Sint-Romboutskathedraal (tot 22u).

Openingsregeling:

Op de elf plaatsen van ContourLight branden de lichten elke avond voor groepen met gids. Iedere vrijdag-, zaterdag en zondagavond ook voor jou als individuele bezoeker, van schemerdonker tot middernacht.
Op een gewone weekdag blijven alleen twee binnentuinen en het interieur van de kathedraal dicht. Startpunt: Hof van Busleyden, Sint-Janstraat.

Een wandeling met gids bestel je bij Uit in Mechelen (60 Ä, voor 12 tot 25 personen); je bestelt ze bij ĎUit in Mechelení: 015.29 78 60 / marianne.geys@mechelen.be

Voor speciale nocturnes met receptie: 015.29 49 04 / jan@lamot-mechelen.be

PROGRAMMA
Het traject door het centrum verrast met creaties van:

  Mario Airò (ItaliŽ)
  Mischa Kuball (Duitsland)
  Lea Lagasse (Frankrijk)
  Jan van Munster (Nederland)
  Oleg Yushko & Anna Sokolova (Wit-Rusland)

en de Belgen:

  Luc Coeckelberghs
  Erki De Vries & Tim Vets
  Stefaan Dheedene
  Kris Verdonck
  Pieter Vermeersch

Bekijk het volledige programma hier,
of laat u leiden door deze kaart.
ContourLight is een initiatief van Contour Mechelen.
Curator: Etienne Van den Bergh
Technische leiding: Leo MariŽn, Philips

Coproductie: Contour Mechelen vzw & MMMechelen vzw.
Met de steun van Vlaamse Gemeenschap, Provincie Antwerpen, Eandis, Philips, Trilux

Met medewerking van Dockx Bouw, Alvirek, Steurs Metaal, iGuzzini, Evonik, Arch. F. Vander Laenen, Ir. Jan Lambrecht, PFL, Margarita, Stillab, MIXX, bkSM, VAF

Met dank aan technische dienst Stad Mechelen, vzw Sint-Rumoldus, Kon. Manufactuur De Wit, families De Wint en Jonckers en de Cirque.